Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Elsősegélynyújtás

Általános leírás a tárgyról

Ez egy kritériumtantárgy (a testneveléshez hasonlóan), elvégzése kötelező, de nem osztályozható, így nem rendelhető hozzá kredit.

  • Végre egy elsőéves tantárgy, amitől azt érezheted, hogy elindultál az orvossá válás útján. Nagy népszerűségnek örvend, mert nem kell utána sunnyogni, hogy semmi orvosisat nem tanultál.
  • A későbbiekben bárhol szükséged lehet ezekre az ismeretekre (az utcán, a metrón, a buszon, vagy akár otthon).
  • 4 gyakorlat van a félév során, ezekből 3 gyakorlaton kötelező a részvétel a félévi aláíráshoz. Vizsga, számonkérés és osztályozás nincs! Csak a részvétel számít.
  • Az előadások gyakran stand-up jellegűek, viccesek és hasznosak. Érdemes bemenni, mivel ezeken is részt kell venni az aláíráshoz. Összesen 3 alkalommal van előadás a félévben, amit túl lehet élni (hivatalosan minden előadáson van katalógus, a gyakorlatban nem mindig és sokszor az előadó hangulatától függ).
  • Az előadások nem pótolhatóak, a gyakorlatok csak nagyon nehezen (általában a szorgalmi időszak végén tartanak egy pótgyakorlatot kifejezetten a hiányzók részére).
  • Az előadások a NET barna, illetve zöld előadótermében zajlanak, a gyakorlatok pedig a Markó utcai és egy másik mentőállomáson.
A tárgy adatlapja
kódja a Neptunon AOKTSI009_1M
kreditértéke 0
típus gyakorlat
intézet Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága
oktatási felelős Dr. Gőbl Gábor
elérhetősége gobl.gabor@bp.mentok.hu, Telefon: +36 1 350-67-20
számonkérés típusa aláírás megszerzése
számonkérés típusa év közben -
nehézség -

A tárgy leírása

Az első éves hallgatókkal szemben jogos elvárás, hogy orvosi tanulmányaik kezdetétől az alapvető elsősegélynyújtásban az átlagosnál jártasabbak legyenek. Ennek érdekében minimális elméleti bevezető keretében megismerik az elsősegélynyújtás lényegét és helyét a sürgősségi ellátó láncban, az elsősegélynyújtást igénylő helyzetek felismerését, a helyszín veszélyességének felmérését, a szakszerű segélyhívást, továbbá gyakorlati oktatás keretében megtanulják és gyakorolják az alapvető eszköz nélküli, illetve minimális eszköztárral végezhető beavatkozásokat, ide értve az újraélesztést, és ehhez kapcsolódóan a félautomata defibrillátor használatát is. Viszont ennyi idő kevés arra, hogy magabiztosan elsajátítsd az elsősegélynyújtást, ne várj tőle nagy csodát…

Tankönyvek, jegyzetek

Ha érdeklődsz, további könyvek, jegyzetek

Segédanyagok


QR Code
QR Code Elsősegélynyújtás (generated for current page)