Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


2.1.5. Erasmus Student Network (ESN)

A 2009-ben alakult ESN Semmelweis egy független, önkéntességen alapuló diákszervezet, mely a nemzetközi Erasmus Student Network tagja. 1989-ben azzal a céllal hozták létre, a mára már az egyik legnagyobb európai diákszervezetté váló ESN-t, hogy támogassa és népszerűsítse a nemzetközi diákcseréket, segítse a külföldi diákok beilleszkedését a fogadó ország egyetemén.

Az ESN Semmelweis mind a 6 kar érdeklődő hallgatóit integrálja. Csodás bizonyíték arra, hogy a hasonló érdeklődésű emberek milyen jól együtt tudnak működni.

Mentorprogramunk célja, hogy a Semmelweis Egyetemre érkező Erasmus-os hallgatók beilleszkedését segítsük, nyelvi nehézségekből adódó problémákat kiküszöböljük. Feladatunknak tartjuk, hogy a diákok minél jobban érezzék magukat Magyarországon, szép emlékekkel térjenek haza és jó hírét vigyük egyetemünknek.

Megérkezésük előtt minden hallgatót csoportokba osztunk. Minden csoportnak három egyetemi mentor segít a Tandem Program keretében. Ittlétük során a tandemcsoport a legfőbb támaszuk, így hozzájuk bármikor bizalommal fordulhat az Erasmus-os hallgató, ha problémája akad. A szemeszter elején segítünk a diákoknak szálláskeresésben, tájékozódásban a városon belül, illetve a legtöbb programunk arra irányul, hogy megismerkedjenek egymással és a tandem párjukkal is személyesen.

Általában az évet a hivatalos tanévnyitóval kezdjük, a Welcome Ceremony-val, ahol a kari koordinátorok is üdvözlik a külföldi hallgatókat, és ekkor találkoznak először a mentorok a csapatukkal. Átadjuk a Welcome Package-et, amiben a támogatóktól kapott ajándékok találhatók. Majd körbevezetjük őket az egyetemi területeken, megmutatva a környéken található legfontosabb épületeket.

A szemeszter során számos rendezvényünkön vehetnek részt a diákok, melyek közül csak néhányat emelnék most ki:

  • Az Eurodinner szokta aratni a legnagyobb sikert. Ekkor a különböző országból érkező diákok feladata, hogy néhány tipikus nemzeti étellel és itallal mutassák be a konyhájukat. Általában hatalmas verseny van, hogy kinek az étele fogy el a leghamarabb. Közben persze szól a zene, és mire kifogyunk az ételből, italból mindenki összeismerkedett és jól érzi magát.
  • A Budapest Hunting lényegében egy városnézés. Minden megálló egy nevezetesség, ahol a mentorok várják különböző játékos feladatokkal a csapatokat. A csapatoknak ezeket kell a legjobban kivitelezniük a győzelem érdekében.
  • Ezen kívül kulturális programokra (színház, opera, múzeum) is elkísérjük őket, városnézéseket szervezünk. Évente egyszer pedig valahol közösségi munkával segítünk a Social Project keretében.

A diákélethez hozzátartozik a bulizás is, így erről sem feledkezhetünk meg. A budapesti egyetemek (BKF, BME, Corvinus, ELTE, SE) összefogva, közös zártkörű ESN-es bulikat szoktak tartani a legfelkapottabb szórakozóhelyeken.

Csatlakozásra a szemeszterek elején van lehetőség. Várunk mindenkit, aki segíteni szeretne! További információkat az alábbi email címen: esnsemmelweis@gmail.com illetve honlapunkon: http://sote.esn.hu találsz.

Olvasd tovább!

  • Az előző rész:

2.1.4. Leonardo Da Vinci program

  • A Következő rész:

magyar_orvostanhallgatok_egyesuelete_moe


QR Code
QR Code 2.1.5.	Erasmus Student Network (ESN) (generated for current page)