Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Fül-orr-gégészet

  • A tárgyat egy féléven át hallgatjuk, és kiemelt kollokviummal zárul, tehát bekerül a diplománkba.
  • Betekintést ad a fül, az orr és a gége betegségeinek megismerésébe,de sajnos mivel egy kis klinika így nem mindig érnek oda az oktatók és sokszor van helyettesítés.
  • Az előadásokon szinte minden héten van katalógus, és mivel állnak feletted, hogy ellenőrizzék hányat írsz alá, sajnos csak magadat tudod beírni. A katalógust 15 perc után elviszik és már nem tudod magad beírni akkor sem, ha sokat késtél.
  • A vizsgán vannak beugró kérdések, ebből kettőt kell húzni, egy fül és egy valami más. Erre nem kaptok gondolkodási időt hanem azonnal válaszolni kell rá. Ezután húzhattok két tételt amiből szintén egy fül és egy valami más.
  • Az e-könyvet a klinika oktatói írták az e-learning rendszerébe, de mi úgy gondoltuk, hogy ez a nyomtatható és olvasható forma könnyebben használható. Így az e-könyvből, a kidolgozott tételekből és a kidolgozott tételekből fel lehet készülni a vizsgára.
A tárgy adatlapja
kódja a Neptunon AOKFUL042_1M
kreditértéke 3
típus előadás+gyakorlat
intézet Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika
intézet honlapja http://semmelweis.hu/fulorrgegeszet/
oktatási felelős Dr. Prekopp Péter
elérhetősége Email: prekopp_peter@yahoo.com Telefon: +36-1
számonkérés típusa év közben nincs
félévek száma 1
vizsga típusa szóbeli
nehézség ez egy átlagos nehézségű tárgy

Ajánlott könyvek

További segédanyagok

Vizsgatapasztalatok

Dr. Szőnyi Magdolna

A titkárságnál kell gyülekezni. 2 minimumkérdéssel kezdünk, nem volt durva, én például biztos nem soroltam fel az összes okot/mellékhatást a kérdéseimhez, de nem kötött bele, meg sem állított (lényeg hogy amit tudsz, azt jó határozottan kell mondani), mehettem tételt húzni. Ebből is 2-t kell, van idő kidolgozni és a feleltetés sem vészes, kedves volt, ha kérdezett akkor csak nagyon alapot, pl milyen vizsgálatokat végeznék még mononucleosisban (hasi UH, májfunkciók, has fizikális vizsgálata). Mondjuk relatív könnyű tételeket húztam (akut gennyes otitis+terápiája, tonsillitisek, anginák), szóval nem tudom, hogy egy durvább témába mennyire megy bele, de nálunk nem volt gond.

Dr. Noszek László

A minimumkérdéseken kívül érdemes tudni a tételeket is. Szerintem korrekt volt, ha valami hiányzott, segített, igyekezett rávezetni. Érdemes pár tételt/témakört nagyon alaposan megtanulni, mert ha 2 jegy között álltok, felajánlja, hogy válassz egy kedvencet a jobb jegyért, és kérdez abból. Aki nálunk nem választott kedvenc témát a javításért, attól gégesebészetes dolgokat kérdezett (műtéti típusok, milyen tumornál milyet választanál). Nem arra megy ki a felelet, hogy mit nem tudsz, igyekszik minél jobb jegyet adni.


QR Code
QR Code Fül-orr-gégészet (generated for current page)