Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Orvosi kémia alapjai

Általános leírás a tárgyról

  • Minimális erőfeszítéssel ötösre abszolválható.
  • A fizikából érettségizetteknek hasznos segítség az orvosi kémia megértéséhez főleg azért is, mert a fizikával jötteknek komoly szenvedés a kémia kollokvium.
  • Az előadások látogatásának hasznossága az előadóktól függő. Általában a kémiával érettségizetteknek felesleges bejárni (nem véletlenül nevezik „gyépé kémiának” és „ovis alapozó”-nak :D), de a kreditértéke miatt nagyon érdemes felvenni.
A tárgy adatlapja
kódja a Neptunon AOVOVM093_1M
típus előadás
intézet Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Patobiokémiai Intézet
intézet honlapja http://semmelweis.hu/orvosi-vegytan/
oktatási felelős Dr. Sipeki Szabolcs
elérhetősége sipeki.szabolcs@med.semmelweis-univ.hu
számonkérés típusa év közben nincs
jegymegajánlás/tanulmányi verseny az utolsó héten a tesztvizsga (ha jeles vagy jó)
félévek száma 1
vizsga típusa akinek a tesztvizsga négyesnél rosszabbra sikerül, a vizsgaidőszakban tesztivzsga tehető
nehézség nagyon könnyen elsajátítható tárgy

Vizsga

A félév utolsó előadásának időpontjában van a demonstráció, ami 20 feleletválasztós (4 féle asszociáció) kérdésből áll. Megírására 20 perces időtartam adott. 50%-100% teljesítmény között 5-ös, 40%-49% között pedig 4-es érdemjegy kerül rögzítésre a Neptunban. Ennél rosszabb eredmény esetén a vizsgaidőszakban lehet menni jobb jegyért vizsgázni (megj.: de az már tényleg nagy gyépéség :D).

Szubjektív tapasztalatok

  • 2014-ben szinte az egész évfolyam felvette a tárgyat, ennek 1. előadására szinte mindenki elment (újdonság varázsa), így ülőhely se volt, majd a további alkalmakon kb. 10-20 ember vett részt az előadásokon. (2015-ben szinte teljesen ugyan ez a helyzet. Volt néhány előadás, amit a tanár úgy kezdett, hogy „Aki érettségizett kémiából, az menjen haza, mielőtt itt alszik el”..)
  • Dr. Mészáros György nagyon vicces, humoros előadásokat tart, egészen Stand Up Comedy jellegűeket. Ezért mondjuk megéri bemenni az előadásaira (ingyen orvosi kabaré). Mészáros szokott kémia konzultációkat is tartani, bátran oda mehetsz hozzá, ha valamit nem értesz. Mészáros kémia demók előtt szokott önszorgalomból konzultációkat is tartani, az időpontokat a kémia intézetek 1. emeleti üvegajtajainál vagy a Szent-Györgyi előadó ajtajában szokta kiragasztani.

További segédanyagok


QR Code
QR Code Orvosi kémia alapjai (generated for current page)