Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Orvostörténet

Általános leírás a tárgyról

  • Az orvostudomány történetéről.
  • Semmilyen további tárgyhoz nem nyújt segítséget, de néha az általános műveltségünket is illik fejleszteni egy kicsit.
  • Az évközi előadásokon van négy kis demó az előadás végén az adott óra anyagából. Ez igazából egy rejtett katalógus, min. kettőt meg kell írni.
  • A leghasznosabb az lenne, ha a tanárnő által közzé tett jegyzettel egyszer végre végigjárná valaki az előadásokat, és belejegyzetelné azokat az információkat is, amiket a tanárnő megemlít és számon is kér a vizsgán, de nincs benne a jegyzetében.

Hogyan zajlik a vizsga?

  • Húsz kérdésből álló egyszeres feleletválasztós vizsgateszt van, melynek kétszer lehet nekifutni, az utolsó előtti és az utolsó oktatási héten. Az első fordulón a bukási arány nagy, kb. 30%. A második vizsgát ott helyben javítja, és annyiszor íratja meg veled, míg át nem mész.
  • A vizsgád eredménye egy vagy két jeggyel javítható, ha elmész kettő vagy négy múzeumba, és a belépőt a neveddel együtt az első vizsgaalkalomig leadod a tanárnőnek. Persze mindez a javítás csak akkor érvényes, ha a vizsgád elérte a kettes színtet.
  • A múzeumok nevét és címét itt taláod:

Arany Sas patikamúzeum:1014 Bp., I. ker, Tárnok u. 18. Tel.:(1) 375-9772 semmelweis@museum.hu III.15-X.31: K-V 10.30-18.00 A pénztár 17:30-kor bezár! XI.1-III.14.: K-V 10.30-16.00 A pénztár 15:30-kor bezár!

Orvostörténeti Múzeum H-1013 Bp. I., Apród utca 1-3. Tel.:(1) 375-3533 , (1) 201-1577 Fax: (1) 375-3936 semmelweis@museum.hu NYITVA TARTÁS III.15-X.31.: K-V 10.30-18 óráig A pénztár 17:30-kor bezár! XI.1-III.14.: K-V 10:30-16:00 óráig A pénztár 15:30-kor bezár!

Sziklakórház: http://www.sziklakorhaz.eu/hu Egész évben hétfőtől-vasárnapig 10-20:00-ig

Kresz Géza Mentőmúzeum http://www.mentomuzeum.hu/hun/ Cím: 1055 Budapest, Markó u. 22. I. emelet (a bejáratnál balra)

A tárgy adatlapja
kódja a Neptunon AOVNEI263_1M
típus előadás
intézet Népegészségtani Intézet
intézet honlapja http://semmelweis.hu/nepegeszsegtan/hu/
oktatási felelős Dr. Forrai Judit
elérhetősége forrai.judit@med.semmelweis-univ.hu
számonkérés típusa év közben 4 random kisdolgozat az órák végén
félévek száma 1
vizsga típusa kollokvium
nehézség átlagos nehézségű tárgy

Tankönyvek, jegyzetek

Biztosan kelleni fog
  • Könyv Író: Cím (Kiadó, 2010)
Ha érdeklődsz, további könyvek, jegyzetek
  • Könyv Író: Cím (Kiadó, 2010)

További segédanyagok

Kidolgozott vizsgatételek

Nyilván nem helyettesíthetnek semmit, de azért irányt mutathatnak, ha elakadsz. ;)

Tipikus vizsgakérdések

Évközi zh-k és demok kérdései

Minden szubjektív

Én a 2011/12-es tanév tavaszi félévében végeztem el a kurzust. Mindent egybevetve, megbántam, hogy felvettem a tárgyat. Voltak persze pozitívumai is a kurzusnak, például az, hogy nagyon jó múzeumokba mentem el-ahová nem biztos, hogy egyébként eljutottam volna. Emellett fontosnak tartom megemlíteni, hogy a Tanárnőnek nagyon hallgatóbarát attitűdje van. Mindemellett úgy gondolom, hogy az előadásokon nagyon kevés dolgot tanultam, és főleg általános, mindenki által jól ismert egyetemes történelmi kérdésekről volt szó. A Tanárnő sokszor pongyolán fogalmazott, és így nagyon félreérthető kijelentéseket tett, amik önmagukban nem is állták meg a helyüket. Cserébe a vizsga viszont nehéz volt, nagyon a száraz lexikára ment rá (bár a múzeumokkal két jegyet lehetett javítani a félév végi értékelésben). Vannak, akik pozitív véleménnyel voltak a félév végén, de a döntő többség hasonló gondolatokat fogalmazott meg, mint én itt. Veres Dávid ÁOK

Személyes tapasztalatok a tárggyal kapcsolatban


QR Code
QR Code Orvostörténet (generated for current page)