Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Instruktor Öntevékeny Csoport

Az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) és az instruktorok több mint 20 éve vesznek részt a Semmelweis Egyetem hallgatói életének szervezésében. Jelenleg az Egyetem legnépesebb hallgatói szervezete, mely évente több mint 25 rendezvényt tudhat a magáénak. Ezek között szerepel számos kisebb, csak a csoport tagjainak szóló rendezvény. Mégis, igazán büszkék a teljes egyetemi polgárságot, de legfőképp az elsőéves hallgatókat érintő Gólyatáborra és Gólyabálra vagyunk. A csoport legfontosabb célja az Egyetemre frissen felvett elsőévesek, közkedvelt nevükön a gólyák, bevezetése az egyetemi életbe. Célunk az, hogy a Semmelweis Egyetemről kikerülő diplomások úgy emlékezzenek vissza egyetemi éveikre, mint életük egy megismételhetetlen és feledhetetlen szakaszára, amit bármikor újra kezdenének. Hisszük, hogy ennek az alapja, hogy a hallgató saját szűkebb és tágabb értelemben vett környezetét megismerje. Ennek érdekében szervezzük számukra a Gólyatábort, a Gólyahajót, a Gólyabált, csoportos kirándulásokat és bulikat. Évtizedes tapasztalataink azt mutatják, hogy ezek a rendezvények döntő mértékben elősegítik egy összetartó közösség létrejöttét, mely nem csak csapatként működik, hanem benne az egyén is jól érzi magát és ki tud bontakozni.

A Instruktor Öntevékeny Csoport szerveződése hagyományosan önkéntes alapú, a fizetés és a pénzjutalom ismeretlen fogalmak. Ennek ellenére – vagy talán épp ezért – Egyesületünk Magyarország egyik legnagyobb taglétszámmal rendelkező független hallgatói szervezete. Több mint háromszázötven aktív tagunk között más egyetemek hallgatói is megtalálhatók, így jogászok, műegyetemisták, állatorvostan-hallgatók is dolgoznak velünk.

Az Egyesület nyolc tagból álló vezetőségét a tagság egy évre választja meg. A csapat élén a reprezentatív és képviseleti szerepet betöltő elnök áll, alelnökünk elsősorban a gazdasági és pénzügyekért felel. A vezetőség többi tagját az egyes nagyobb programok szervezésére választjuk, így van Képzésszerevzőnk, Táborszerevezőnk és Bálszervezőnk. Ezen utóbbiaknak, a zökkenőmentes munkamenet érdekében helyettesük is van. A többi, kisebb évközi rendezvények szervezése öntevékeny formában zajlik, a csoport tagjainak aktuális igénye szerint. Ebben a vezetőség mint egyfajta segítő, logisztikai hátteret biztosító szerv vesz részt.

Az IÖCS élete éves ciklusokban zajlik. Évről évre megszervezzük ugyanazokat a rendezvényeket, őrizve hagyományainkat és biztos támpontot nyújtva az új kezdeményezéseknek. Az IÖCS honlapon sokat megtudhatsz ezekről, rólunk, programjainkról.

a 2020-as év vezetősége:

elnök: Bódis Bendegúz - bodis.bendeguz@iocs.hu

alelnök: Bartek Virág - bartek.virag@iocs.hu

képzésszervezők:

Bagoly Boglárka - bagoly.boglarka@iocs.hu

Gombkötő Emma - gombkot.emma@iocs.hu

táborszervezők:

Boros Kinga - boros.kinga@iocs.hu

Domokos Zsófia Odett - domokos.zsofia.odett@iocs.hu

bálszervezők:

Kismarjai Kata - kismarjai.kata@iocs.hu

Krupa Zsófia - krupa.zsofia@iocs.hu

Ha pedig egyszerre szeretnéd elérni az egész vezetőséget: vezetoseg@iocs.hu

Gólyahír

Az IÖCS minden évben megjelentet a Szinapszis segítségével egy főként elsősöknek szóló hallgatói információs füzetet. Ezt a gólyatáborba invitáló levéllel együtt kapják kézhez a gólyák, hogy az általános kérdéseikre választ kaphassanak az évkezdéssel kapcsolatban.

Aktuális gólyahír

Gólyahír archívum

 

QR Code
QR Code Instruktor Öntevékeny Csoport (generated for current page)