Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


2.1.7. Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete (MFHE)

A Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete által szervezett nyári csereprogramok az IADS (International Association of Dental Students) keretein belül zajlanak. Ezek a csereprogramok sajnos nem mentesítenek a klinikákon elvégzendő nyári gyakorlat alól. Ennek oka az, hogy klinikai munkára (minthogy a legtöbb egyetemmel nem köthető felelősségbiztosítás) többnyire nincs lehetőség. A csereprogramok többnyire 2-4 hetesek, a délelőttök általában a klinikákon telnek asszisztálással, megfigyeléssel. Délutánonként városnézés és különböző programok várják a cserediákokat. A szállás általában kollégiumban van, mely unilaterális szerződések esetén saját költségre, bilaterális program kapcsán pedig az ottani fogorvosi egyesület költségére lesz megszervezve. A csereprogramokra csak MFHE tagok jelentkezhetnek, de nem csak nyáron vehetők igénybe, hanem az egyes országok által megadott időpontok bármelyikében (így pl. tavaszi szünetben is, vagy az év bármely másik időszakában!). Bővebb információt találtok az alábbi címeken: www.mfhe.hu www.iads-web.org Pályázás menete A kérvényezés határideje a nyári (június, július, augusztus, szeptember) időszakra április vége szokott lenni.

A pályázatok tulajdonságai
Pályázók köre FOK hallgatók (első évesek is)
Hova lehet utazni országonként eltérő (uni- és bilaterális)
Finanszírozás önellátás
Ellátás Mindent a pályázónak kell leszerveznie.
Időtartam 2-4 hét
Téma, tantárgy megfigyelés, asszisztálás
Kontakt mfhe.neo@gmail.com
Pályázati határidő április vége

1. Írjatok egy levelet az mfhe.neo@gmail.com–ra, kérvén a jelentkezési lapot. Az IADS Application Formot (AF) elküldjük nektek Word dokumentumként! Ezt Word-ben kell kitölteni (kérjük, hogy minden általatok megadott adat 12-es betűméretben, ne félkövéren legyen).

2. Nyomtassátok ki, írjátok alá, illetve írattassátok alá Dékán Úrral!

3. Adjátok le személyesen a HÖK irodában 5500 forint befizetése mellett! Ebből az összegből 5000 Ft-t visszakaptok, amennyiben a cseregyakorlat után angol nyelvű exchange reportot adtok le, vagy ha a cseregyakorlat önhibátokon kívül nem valósul meg, 500 Ft az MFHE kérvényezéssel kapcsolatos költségeit (postaköltség, boríték, fax stb.) fedezi.

4. A jelentkezési laphoz (AF) csatolandó: a Neptunból kinyomtatott tanulmányi átlagok (Tanulmányok/Tanulmányi Átlagok), valamint 1 db igazolványkép (kiváltható, amennyiben a word dokumentumba illesztetek képet, és színesen nyomtatjátok ki).

A pályázható helyek listája évről évre bővül. Íme néhány úti cél, ami már elérhető: Örményország, Indonézia, Lengyelország, Törökország, Románia, Finnország, Oroszország, Csehország, Egyiptom, Macedónia, Szerbia


QR Code
QR Code 2.1.7.	Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete (MFHE) (generated for current page)