Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


3.3. Szakmai ajánlások

Egyes pályázatoknál előnyként értékelik, ha a pályázó rendelkezik ajánlásokkal, azaz olyan, a szakmában elismert személyek által írt levéllel, amelyben a pályázót illetően nyilatkozik teljesítményéről, erősségeiről. Az ajánlólevél célja, hogy a leendő foglalkoztató a pályázói „önbevalláson” kívül egy harmadik személytől is véleményt kérhessen, hogy alaposabb képet formálhasson a pályázóról. Olyan személy véleményére kíváncsi, aki korábban munkakapcsolatban volt veled, aki meg tudja ítélni teljesítményedet, erősségedet, esetleges gyengeségeidet.

Kitől érdemes ajánlólevelet kérned?

Korábbi főnöködtől, esetleg a szakmában elismert személytől, akivel huzamosabban dolgoztál együtt. Olyasvalakitől kérj ajánlást, aki igazat állít rólad. Ha abba a hálátlan helyzetbe kerülsz, hogy a megkért személy szívesen ad neked ajánlást, de időhiányra hivatkozva megkér, hogy írd meg helyette, akkor a legbölcsebb, hogy igyekszel egy-két ajánlásmintát átolvasni, és annak alapján készíted el az anyagot.

Az ajánlólevélben szerepeljen, hogy

  • • meddig dolgoztatok együtt;
  • • mi volt a felelősségi köröd a munka során;
  • • hogyan láttad el a munkádat;
  • • miért tart megfelelőnek a pályázat elnyerésére.

Publikációs lista

Amennyiben korábban tudományos folyóiratban publikáltál, akkor érdemes ezt is feltüntetni, és a publikációs lista formájában a pályázati csomaghoz csatolni. Az átláthatóság kedvéért érdemes a publikációidat időrendi sorrendben feltüntetni a neved kiemelésével, és ha van, akkor a szerzett impakt faktor feltüntetésével. Ha egy oldalnál hosszabb a listád, akkor érdemes kivonatot készítened. Ha viszont nincs publikációd, de a pályázat szempontjából lényeges szempont, akkor érdemes pár konferencia előadást vagy posztert feltüntetned – különösen a nemzetközi, vagy idegen nyelvű konferenciák jelenthetnek húzóerőt – hogy kiderüljön, jártas vagy kutatási témákban is.

Az önéletrajzról további hasznos információkat találhatsz a Talentum kiadványban és a karrieriroda.net oldalon, illetve kérdéseiddel fordulhatsz hozzánk az iroda@karrieriroda.net címen is, igyekszünk segíteni.


QR Code
QR Code 3.3.	Szakmai ajánlások (generated for current page)