Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


A HÖK Sportbizottságának programjai

Medencés Party

A beiratkozás után a nagy melegben mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra. Ehhez pedig a legjobb alkalom kilátogatni a Vituki uszodához, ahol megrendezésre kerül a már hagyományos első heti Medencés party.

Őszi / tavaszi focibajnokság

Minden ősszel és tavasszal megrendezzük a kispályás focibajnokságot. Ha te is kedvet kaptál a sportnapon a focihoz gyűjts saját csapatot! Figyeld a NEPTUN üzenetet!

NET futás – avagy győzzük le a liftet

22 emelet, 497 lépcső, 15milliárd ATP – 1 cél: Juss fel!!! Az immár hagyománnyá vált NET lépcsőfutást minden évben az ÁOK HÖK Sportbizottsága rendezi az egyetem hallgatói számára.

Fut a NET

A FUT a NET elnevezésű program már nem csak pusztán a futásról szól, hanem elsősorban a rendészeti és az egészségügyi szervek közti kapcsolatépítésről. Minden egyetem, rendvédelmi szerv saját csapatával nevez az erre a napra külön megrendezésre kerülő NET futásra. A verseny után a csapatok és szurkolóik a NET udvarán, közös majálison ismerkedhetnek egymással.

Jégfarsang

Szintén egy állandó program, amit a Sportbizottság szervez, legutóbb a WestEnd jégteraszon kapott helyet, előtte pedig a Pesterzsébeti Jégcsarnokban. A belépés és a korcsolyakölcsönzés egyetemi diákigazolvánnyal ingyenes.

Medikus Kupa

A Medikus Kupa egy immár 40 éves múltra visszatekintő programsorozat. Hazánk 4 orvosi egyetemének csapatai egy 3 napos rendezvény keretében mérik össze erejüket többféle sportágban. A kupának minden évben másik egyetem ad otthont. Mindez nem csupán egy sportesemény: a csapatokkal általában népes szurkolótábor is utazik, és a rendezvényt rendszerint egy fergeteges buli zárja. A Kupa múltjáról bővebben alább olvashatsz.

„A Semmelweis Orvostudományi Egyetem vezetői és oktatói 1972-ben szervezték meg először ezt a sporttalálkozót. Abban az időben a négy orvostudományi egyetemen hallgató és a sportot kedvelő medikusok próbálhatták ki tudásukat a labdajátékok terén (kézilabda, kosárlabda, röplabda, labdarúgás). Azóta már hagyománnyá nőtte ki magát ez a rendezvény, hiszen minden évben megrendezésre kerül a sporttalálkozó. Mára már annyira kiteljesedett ez a rendezvény, hogy általános orvostanhallgatók, fogorvos- és gyógyszerészjelöltek mellett, az egészségügyi főiskolások illetve a magyar- és idegen nyelvű képzésben részt vevők alkotják a csapatokat. A találkozó több mint 400 egyetemi hallgató számára nyújt lehetõséget arra, hogy tanulmányaik végzése mellett a sportban is bizonyíthassák rátermettségüket, sportági képzettségüket, sportolói nagyságukat. E nagyszabású találkozó arra is lehetõséget nyújt, hogy a résztvevők a sporttársi kapcsolatok mellett baráti, szakmai kapcsolatokat is kialakíthassanak egymással, ezáltal egymás egyéniségét, szakmai fejlõdését is megismerve könnyebben illeszkedhetnek majd be az orvos – egészségügyi társadalomba. A közel 400 diákot megmozgató három napos rendezvényen a sport mellett a szórakozás is kiemelkedő jelentőséggel bír. A házigazdák minden évben különböző programokkal várják a résztvevőket, lehetőséget teremtve a kikapcsolódásra és a csapatok közti kapcsolatok elmélyülésére.”

„A Medikus kupa szól egyrészt, a sportolásról, másrészt azonban hatalmas buli is: megismerhetjük más egyetem hallgatóit, viszontláthatjuk a tavalyi (vagy azelőtti, vagy még azelőtti stb…- attól függ ki hányadszor van itt) Medikuson szerzett barátainkat, újra láthatjuk a másik egyetemre járó ex-osztálytársakat, középiskolás ismerősöket. Röviden tömören: sport, buli, barátok.”

Semmelweis Egyetem Sportnap

Amint beköszönt a jó idő megrendezésre kerül az immár hagyománnyá vált egész napos sportnap, ahol több sportágban is kipróbálhatják magukat a sportolni vágyók. Foci, kosár, röplabda, ping-pong és még egyéb sportolási lehetőség közül választhatnak a kilátogatók, ezen kívül érdekes logikai játékok, falmászás és egyéb programok várják a hallgatókat.

Sportlehetőségekről az egyetemen bővebben: itt


QR Code
QR Code A HÖK Sportbizottságának programjai (generated for current page)