Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete - MFHE

A Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete önálló szervezetként 1991. májusától működik, központja a budapesti Semmelweis Egyetem, de a Debreceni Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (DTE ÁOK), a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának (PTE ÁOK) és a Szegedi Tudományegyetem általános Orvostudományi Karának (SZTE ÁOK) hallgatói is aktív tagjai, illetve a magyarországi fiatal fogorvosok (35 éves kor alatt) és rezidensek is.

Az MFHE főbb feladatai közé tartozik a Fogorvosavatás, fogászati kiállítások, szakmai programok, előadások szervezése is, valamint, nem utolsó sorban az MFHE Kongresszus.

A másik igen fontos része a munkánknak a külföldi csereutak, nyári gyakorlatok megszervezése. 1989 óta vagyunk az IADS (International Association of Dental Students) tagországai között, melyen keresztül sok más külföldi egyetem diákjaival állunk kapcsolatban. Ezek a csereprogramok általában 2-3 hetesek szoktak lenni, kiváló alkalmat kínálva szakmai ismereteitek bővítésére, nyelvgyakorlásra és persze szórakozásra. Minden országban egyszerre meghatározott számú cserediákot fogadnak, a sikeres pályázókat adott pontrendszer alapján választjuk ki, amelyet az F-18-as iroda falán lehet megtekinteni. Tanulmányi eredmény, nyelvvizsga, TDK munka, de MFHE tagság és egyetemi közéletben való részvétel után is pont jár!

Ha érdekel a MFHE, érdemes szétnézni a www.iads-web.org és a www.mfhe.hu honlapokon!


Hogy hogyan lehetsz te is tag?

Az MFHE éves tagdíja 1500 Ft, jelentkezési lapot a NET-ben, az F-18-as hallgatói irodában lehet kérni.


Budapesti Cseregyakorlat Felelős:

Csadó Kinga (csado@axelero.hu) Hallgatói Iroda (NET, F-18)


2.1.7. Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete (MFHE)

A Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete által szervezett nyári csereprogramok az IADS (International Association of Dental Students) keretein belül zajlanak. Ezek a csereprogramok sajnos nem mentesítenek a klinikákon elvégzendő nyári gyakorlat alól. Ennek oka az, hogy klinikai munkára (minthogy a legtöbb egyetemmel nem köthető felelősségbiztosítás) többnyire nincs lehetőség. A csereprogramok többnyire 2-4 hetesek, a délelőttök általában a klinikákon telnek asszisztálással, megfigyeléssel. Délutánonként városnézés és különböző programok várják a cserediákokat. A szállás általában kollégiumban van, mely unilaterális szerződések esetén saját költségre, bilaterális program kapcsán pedig az ottani fogorvosi egyesület költségére lesz megszervezve. A csereprogramokra csak MFHE tagok jelentkezhetnek, de nem csak nyáron vehetők igénybe, hanem az egyes országok által megadott időpontok bármelyikében (így pl. tavaszi szünetben is, vagy az év bármely másik időszakában!). Bővebb információt találtok az alábbi címeken: www.mfhe.hu www.iads-web.org Pályázás menete A kérvényezés határideje a nyári (június, július, augusztus, szeptember) időszakra április vége szokott lenni.

A pályázatok tulajdonságai
Pályázók köre FOK hallgatók (első évesek is)
Hova lehet utazni országonként eltérő (uni- és bilaterális)
Finanszírozás önellátás
Ellátás Mindent a pályázónak kell leszerveznie.
Időtartam 2-4 hét
Téma, tantárgy megfigyelés, asszisztálás
Kontakt mfhe.neo@gmail.com
Pályázati határidő április vége

1. Írjatok egy levelet az mfhe.neo@gmail.com–ra, kérvén a jelentkezési lapot. Az IADS Application Formot (AF) elküldjük nektek Word dokumentumként! Ezt Word-ben kell kitölteni (kérjük, hogy minden általatok megadott adat 12-es betűméretben, ne félkövéren legyen).

2. Nyomtassátok ki, írjátok alá, illetve írattassátok alá Dékán Úrral!

3. Adjátok le személyesen a HÖK irodában 5500 forint befizetése mellett! Ebből az összegből 5000 Ft-t visszakaptok, amennyiben a cseregyakorlat után angol nyelvű exchange reportot adtok le, vagy ha a cseregyakorlat önhibátokon kívül nem valósul meg, 500 Ft az MFHE kérvényezéssel kapcsolatos költségeit (postaköltség, boríték, fax stb.) fedezi.

4. A jelentkezési laphoz (AF) csatolandó: a Neptunból kinyomtatott tanulmányi átlagok (Tanulmányok/Tanulmányi Átlagok), valamint 1 db igazolványkép (kiváltható, amennyiben a word dokumentumba illesztetek képet, és színesen nyomtatjátok ki).

A pályázható helyek listája évről évre bővül. Íme néhány úti cél, ami már elérhető: Örményország, Indonézia, Lengyelország, Törökország, Románia, Finnország, Oroszország, Csehország, Egyiptom, Macedónia, Szerbia

 

QR Code
QR Code Magyar Fogorvostanhallgatók Egyesülete - MFHE (generated for current page)