Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Preklinikai és klinikai neuropszichofarmakológia és pszichofarmakogenetika

Általános leírás a tárgyról

  • A tanév második félévében hirdetik meg. A 2012/2013 tanév alapján:
  • Tömbösített kurzusként tartották: két szombati napon reggel 9-től kb. du. 4-ig.
  • Hivatalos leírás a tárgy adatlapjáról:
  • A tanfolyam olyan hallgatóknak (orvosoknak, gyógyszerészeknek, biológusoknak, pszichológusoknak) szól, akik a neuropszichofarmakológia tudományterületéről, illetve a magatartás és a kémiai ingerületátvitel kapcsolatáról szeretnének képet kapni. A kurzus a farmakogenetika alapjaival, illetve a pszichofarmakogenetika néhány konkrét, gyakorlati jelentőséggel bíró kérdésével kiemelten foglalkozik. A humán, klinikai vonatkozások külön hangsúlyt kapnak, így a fontosabb pszichiátriai megbetegedések, zavarok állatkísérletes modellezhetőségének kérdései, az érdeklődés központjában álló receptorok, élettani szabályozó mechanizmusok egyaránt terítékre kerülnek. A genetikailag módosított egereken végzett magatartásvizsgálatok témaköre, gyakorlati tudnivalói, speciális kérdései szintén elhangzanak. Elsősorban a pszicho- és neurofarmakológia, magatartástudomány, pszichiátria, neurológia, illetve az ezekkel kapcsolatos gének funkciói iránt érdeklődő, valamint az ezeken a területeken tudományos diákköri tevékenységet végző vagy azt tervező hallgatók jelentkezését várjuk.

A kurzust A magatartás modellezése, neurokémiája és gyógyszeres befolyásolása címen PhD hallgatók is felvehetik. A tárgy előadója: Dr. Bagdy György, egyetemi tanár Kapcsolattartó: Dr. Kostyalik Diána

A tárgy adatlapja
kódja a Neptunon
kreditértéke 1
típus szeminárium
intézet Gyógyszerhatástani Intézet, NET
intézet honlapja http://ovi.sote.hu/
oktatási felelős Dr. Bagdy György
elérhetősége
számonkérés típusa év közben nincs évközi számonkérés
jegymegajánlás/tanulmányi verseny nincs jegymegajánlás
félévek száma 1
vizsga típusa írásbeli teszt egy megbeszélt időpontban a szorgalmi időszak során
nehézség ez egy könnyen elsajátítható tárgy

Minden szubjektív

Az elfogadáshoz a négy blokkból legalább hárman részt kell venni(katalógus aláírása). Leghamarabb másodév 2. felében ajánlott felvenni, ugyanis alapvető neuroanatómiai és élettani ismeretek nélkülözhetetlenek a megértéséhez. Voltak kimondottan gyakorlati megközelítésű, logikus előadások is. A tesztről: 35 kérdés volt -egyszerű és (főleg) többszörös választások. Nem könnyű, de a pontozás viszont baráti. A diák párszori átlapozásával 4-es - 5-ösre megoldható.

2013-as előadások kivonata:


QR Code
QR Code Preklinikai és klinikai neuropszichofarmakológia és pszichofarmakogenetika (generated for current page)