Pont annyi, amennyit beleteszel.Loading


Oxyológia

Általános leírás a tárgyról

 • bevezet a sürgősségi orvostan rejtelmeibe
 • a sürgősségi ellátás alapvető technikái, mint például az alapszintű újraélesztés, minden leendő orvos számára létfontosságúak. Ezek elméletét és gyakorlatát lehet e tárgy keretében elsajátítani.
 • Félév közben minden héten egy előadás, és a félévben összesen 6 gyakorlat van. Szemeszter elején küldenek egy táblázatot, hogy mely csoportnak mely heteken és hol lesz a gyakorlata. A gyakorlatokat a Kútvölgyi Klinikai Tömbben, az Ernő utcai Skill Centrumban és néha az EOK-ban tartják.
 • A 7 gyakorlatból 5 kötelező, ebből legalább egy CPR-Sim gyakorlat. A CPR-Sim gyakorlat előtt dolgozat is van a CPR-ből, melyhez az Intézet Honlapján találsz segédanyagot. (2db A4-es oldal, 5 perces dolgozat :)) Ha viszont ezt nem teljesíted, nem vehetsz részt a gyakorlaton, hanem pótolnod kell máskor.
 • ==== Hogyan találod meg a gyakorlatokat? ====
 • * Kútvölgyi: a rendelői bejáraton kell bemenni (buszmegállónál). Rögtön a földszinten jobbra van a hallgatói öltöző és szekrények. Ezután, ugyanezen a folyosón kell továbbmenni, nagyjából két ajtón áthaladni és már ott is vagy. Az Intézet székhelye amúgy szintén ebben az épületben található, csak a kórházi részen. Ehhez fel kell emnned a 4. emeletre a lifttel, ott a folyosón balra indulnod és átmenned a kórházi részbe. A titkárság rögtön azon az emeleten lesz, az előadóterem pedig (ahol az írásbeli vizsgát is írod majd) lenn a földszinten.
 • * Skill Centrum: ha a Nagyvárad térről elindulsz a Klinikák felé az Üllői út bal oldalán, balra nyílik az Ernő utca. Ebben egy zöld ajtón csöngess be a focipályával szemben.
 • ==== Előadások ====
 • Az előadások az I. Belklinika ill. a Tömő utcai Klinika előadójában vannak (a két évfolyamnak először külön). Érdemes bejárni, mert a tesztvizsgán is azt kérdezik, amit itt elmondtak, illetve a diasorokon szerepel.
 • ==== 6 órás SBO gyakorlat====
 • Félév közepén küldenek majd egy e-mailt arról, hogy mely kórházakban kell 6 órát eltöltened egy sürgősségi osztályon (SBO). A honlapon pedig találsz egy papírt, amit ki kell nyomtatnod, és az adott SBO műszakvezető orvosával kell aláíratnod a 6 óra végén.
 • Nagyon fontos! Ezt a gyakorlatod a vizsgádig bármikor teljesítheted, tehát a vizsgaidőszakban is. DE! a vizsgára vinned kell az aláírt lapot. Ha otthon felejted, hazaküldenek…
A tárgy adatlapja
kódja a Neptunon
típus előadás/gyakorlat
intézet SE Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika
intézet honlapja http://semmelweis.hu/aneszteziologia/oktatas/gradualis-orvoskepzes/
oktatási felelős Dr. Baglyas Szabolcs
elérhetősége aitkoktatas@gmail.com
számonkérés típusa év közbenröpdolgozat a CPR-Sim gyakorlaton
félévek száma 1
vizsga típusa kollokvium
évvégi jegyet kialakítja tesztvizsga és gyakorlati vizsga

Tankönyvek, jegyzetek

OMSZ

Mentőtiszti képzés

Katasztrófa orvoslás

Kidolgozott vizsgatételek/ tipikus vizsgakérdések


QR Code
QR Code Oxyológia (generated for current page)